Cari Blog Ini

Rabu, 13 Mei 2015

Shiba sakura festival

Muka berkerut-kerut
nak selesaikan hal
office time cuti



Next station is Shiba Sakura Festival..Sebenarnya tempat ni tak de dlm itienary kitaorg pun..tapi bila abg sani cakap ada festival bunga time ni. Jadinya alang-alang dah sampai..Jalan je lah kan.
.

Festival ni start dari 18 April 2015 - 31st May 2015. Fee entrance 520yen (RM15.50) agak jauh juga perjalanan nak masuk dalam ni..time ni lah kawan ofis call.. Nasib whatsapps boleh wat call kalau tak memang susah juga.. Walaupun tengah on call aku tetap posing amik gambar..so kalau ada gambar yang nampak phone kat telinga tu maknanya ofis tengah call lah tu.. #ilovemyjob

Bunga-bunga kat sini tak de lah banyk lagi.. Semua tengah proses penanaman semula.. Mungkin kitaorg datang awal sangat kot..belum seminggu festival ni start.. Tengah jalan amik gambar tetiba abg sani hilang. Rupanya dia g makan soba. ceh!!!makan sorang-sorang je..tak ajak kitaorg pun..

Kat situ ada jual buah berangan dan saiz nya agak besar dibandingkan buah berangan Malaysia.. Makan 2 @ 3 biji dah kenyang.. Cara masak pun tradisional..mcm nk tembak guna meriam..terkejut dgr bunyi nya.. huhuhu...

So dalam satu jam di situ kami terus menuju ke Fuji Mountain.


Sebelum ke Fuji,We all stop di sini dulu..Amik gambar je..
Cantikkan.. Truly Amazing.. SubhanAllah..

Inilah bekalan kami
selepas makan.Simpan
untuk makan malam


Hajat awal nak ke 5th station Fuji.. sebab di 5th station bas travel agent tak boleh naik dan ada salji.. Tapi tak kesampaian sebab hanya bleh sampai 4th station je.. takpe lah..untung dpt naik sampai station 4 dari tak dapat lansung. Turun van je mak oiii... Sejuk weiii... Nasib ada bawa sarung tangan dan pashmina. Boleh wat tutup muka..Pocket warmer pun aku ada bawa..nyaman sikit r..ckp pun berasap2 dah..

Olaf from Faiz
Kat station 4 ni banyak bas pelancong cina.. Kitaorang lepak kat 1 table depan van dan bawa turun makanan.. Boleh pula orang cina ni amik gambar kitaorg bawa bekal makan.. Eleyyyy... Jeleskan korang takde makanan yang sedap dan halal... Terasa macam model pulak asyik kena amik gambar.. hehehe... Lepas makan sesi  selfie n main salji busuk yang ada.. Dapat lah faiz wat olaf... hihihi... hampir 1 jam lebih juga kat Gunung Fuji ni.. Permandangan memang SubhanAllah cantik sangat.. puas amik gambar kat sini.. After ni kitaorg terus ke Gotemba Premium Outlet.

View dari tempat parking kereta
menuju ke Gotemba Premium Outlet
(GPO)
Gotemba Premium Outlet ni terletak di 1312, Fukusawa, Gotemba -Shi, Shuzuoka Japan. Premium outlet kat sini sangat besar compare dengan Johor Premium Outlet sangat jauh beza. Kebetulan memang tengah musim sales memang gila-gila lah discount..dah kurang 30% lepas tu bleh add onn lg 30% discount sebab kita org tourist.

Sesiapa yang memang suka gila bershopping memang highly recommend lah pergi ke sini..memang branded dan murah sangat!!!! tapi aku tak shopping apa pun..jimat..jimat..hahaha...we all kat sini sampai jam 8malam waktu Tokyo..Selesapas tu mani terus menuju ke penginapan malam ni di B&;B Pension Hakone













Catat Ulasan