Cari Blog Ini

Ahad, 14 Disember 2014

RUNNING MAN SHOW RACE START SEASON 2 - PART 3

Me & Sis Rina with Haha ~Super DAEBAK!!
Setelah hantar abg long balik UM kitaorg terus bergegas ke Stadium Negara sebab kitaorg kena sampai sebelum jam 4.30pm..ni pun dah jam 3.45pm..so laju je faiz bawa menggunakan google map..nasib baik stadium negara ni bukan kat area Bukit Jalil..kalau tak confirm ramai gila..
Tengah mencari-cari parking, pihak produksi dah call Tanya kitaorg kat mana n minta kitaorg cepat sebab nak beri taklimat.Lastly dapat gak parking walaupun kena bayar RM20..(lg sekali duit ku x laku.. :p) Sampai kat sana aku suruh faiz g n faiz suruh aku g..hahaha...padahal dalam keta dia dah excited nak partner ngan Jin Hyo . siap planning apa nak wat..pastu suruh aku yg g..hihihi...last2 aku pun setuju sebab nak cepat tapi berdebar-debar jugak apa lah aksi yg kena buat. So Kitaorg dikumpul kan di satu area di belakang stage. Tapi xde maknaya dpat jumpa runningman punya cast kat belakang stage. kat blakang stage ni siap ada khemah kecik utk artis2 diaorg bersiap.
Dalam gelap kat belakang stage tu, nampak lah ada beberapa org turun dr khemah atas nak menuju ke bawah..ramai juga yg escort..dr susuk tubuh kitaorg nampak kwangsoo & Joong Kok yg turun.Kwang Soo yg perasan kitaorg at the back stage tu dia lambai kat kitaorg..dia ckp ngan pegawai yg iringi dia, might be nak g area kitaorg kot..tp x dibenarkan..dr jauh dia jerit sambil tunduk hormat kat we all..ntah apa yg dia jerit..kitaorg pun sorak je lah..hahaha...
Souvenir yang diberikan..

Lepas tu ada taklimat dari pegawai Astro & pegawai dr SBS Entertaiment. Dia terangkan game kitaorg yg kena pilih. so game terbahagi kepada 3 segment. Aku choose game yg pertama bersama Haha.I wish i nak dengan Joong Kook tp dia tak benarkan sebabnya game joong kok alihkan kuaci guna chopstick.Jin Hyo diaorg bg partner dengan lelaki..Suk Jin Baling Ceper, Kwang Soo tiup bola, peluk untuk letupkan, Haha sepak bulu tangkis. Haha pun ok lah..hehehe..Tapi yang bagus nya produksi ni bila dia nampak ada beberpa peserta Muslim especially bertudung dia siap tanya aktiviti yang akak we all buat nanti akan menjadi isu tak if wartawan amik gambar or ulasan..might be diaorg xnak jadi isu besar and xnak ni lah 1st and last Team Running Man datang Malaysia.
So bila turn naik stage memang agak berdebar gak..Artis korea kot..serius excited..Bila di arah naik stage, kitaorg terus menuju ke artist yg dah di pilih..Bila Haha nampak aku menuju kat dia,dia terus tanya." Are you partner with me?" yes, i partner with you.." owhh, come here..whats your name?" "Alynn" "owhh..alynn..nice meeting u.." si Kwangsoo sebelah aku ni pun tersenyum2 n dia pun hulur tangan kat aku untuk salam..haha sempat tanya aku pandai tak wat ni.aku cuma ckp aku x pernah wat tp boleh try. haha pesan " nevermind alin. u just try.at least do 1 or 2 should be ok. dont stress, just have fun with us"sambil hulur benda tu kat aku utk try sekali dua..masa training ok..dpt gak sekali dua..bila betul2 xdpt lansung..lalallaa...so haha berjaya settledkan task tu..after tu kitaorg dpt amik pic dgn artis yg kitaorg ada je..syg phone xleh bawa..kalau tak bleh gak selfie..Haha bagi 1 cap Garfield siap tandatangan dia untuk aku n sis Rina.
Kwang Soo & Suk Jin ~Trouble Maker
videoLepas game tu kitaorg pun kuar dr situ pergi ke depan stage utk tgk show seterusnya..lepas abis semua games, diaorg ada nyanyi2 lagi..memang happening!! Kwang Soo very entertaining and energetic mcm Faizal Tahir wat show..dari main stage dia lari naik tangga pergi dekat peminat yg dok kat atas..terkejar2 pakcik2 rela mengejar si Kwang Soo zirafah kaki panjang..kawan2 dia kat stage dok panggil2 dia suruh turun bawah..paling best show Suk Jin & Kwang Soo nyanyi lagu Trouble Maker..Kwang Soo jd Kwang Jaa mcm biasa lah..dgn baju blouse pink seksi mengoda suk jin..diaorg semua ni nyanyi best2 gak..suara Suk Jin boleh tahan..Joong Kok memang penyanyi.. so x heran suara dia lemak merdu..Yang Haha ni pun memang superb..Dia bawa lagu2 reggae dia dgn skull. Memang serius happening and rasa dia boleh dpt anugerah persembahan terbaik lah if ada.
Konsert abis dalam pkul 9 mlm.. Kitaorg terus blk JB sebab tak nak bertembung dengan peminat2 bola sepak yang tgh berkampung kat Stadium Bukit Jalil..

Overall Running Man Race Start Season 2 memang best gilerrrr...








Sabtu, 13 Disember 2014

RUNNING MAN SHOW RACE START SEASON 2 - PART 2

Selfie kami2 dulu di
Paradigm Mall
Tibalah hari yang di nanti-nantikan..1st November 2014..hampir 2 bulan dah aku beli tiket event ni..memang hari-hari dok counting je.. Nak di jadikan cerita, 1hb november ni pun final piala FA..dan yang paling best team negeriku JDT dapat masuk final melawan team Tok Gajah..so confirmlah highway sesak dengan penyokong-penyokong bola JDT nak ke Stadium Nasional Bukit Jalil.
Pengacara menjemput
Running Man naik ke pentas
Aku ngan faiz pun dlm seminggu (after JDT menang lawan Felda united) planning nk ke sana..orang update facebook ckp nk g tgk bola, aku pun update gak ckp nak g stadium.so ramai kawan2 ingat aku nak g tgk bola gak..heheheh..
1hb tu faiz amik aku kat umah dengan adik dia, farah jam 7.00am..so kitaorg terus gerak ke kl..stop isi minyak n aku tambah touch go budak kat kaunter tanya "nak g mana kak pagi-pagi ni" aku jawab lah nk g kl.. "wahh..nak g tgk bola ea kak??hati2 jalan k.." aku angguk je lah..nak senang cetakan..nnti ckp nak tgk running man byk pula soal dia nnti..hehhehe
Cuma nampak Haha & Jin Hyo je...
So perjalanan kitaorg nyaman je..xde jem..tp dekat seremban jem sikit lah..yang best nya perjalanan hari ni kitaorg excited tgk penyokong-penyokong bola yang g stadium..kreatif diaorg menggayakan keta diaorg tu semua..yg pasti dah siap2 pakai jersi merah biru..kitaorg yg xde kena mengena nak tgk bola pun excited..si faiz siap dah placing baju jersi bola dia tu..setakat gantung je ala-ala poyo nk g tgk bola konon..hehheehe...
So kitaorg terus singgah ke Universiti Malaya untuk ambil abg long faiz..masa tgh tunggu abg long, tetiba pihak Astro One HD ada call yang mengatakan yg kitaorg menang lucky draw.. dan salah seorang dari kami dapat bermain game show bersama ahli running man di stage utama..Gila tak excited..hahaha..but kitaorg tak decide lagi sapa yang nak naik..tp x kisah lah sapa pun yg penting kita enjoy!!
dlm pukul 11 kita orang sampai sudah di Paradigm Mall di mana sesi autograph bersama ahli running man berlansung..dijangka ahli running man akan tiba dalam jam 12 @ 12.30..phewww,,,ramai gila depan stage ni..bila bual-bual ngan sorang kakak kat sini dia ckp dia tunggu dari jam 8.00pagi lagi..gila kentang semangat...heheheh..
lebih kurang pukul 1 lebih tiba lah ahli2 running man....Lee Kwang Soo, Kim Joong Kook, Suk jin, Jin Hyo & Haha naik ke pentas..bertepik semua penonton dapat melihat ahli running man secara dekat di Malaysia..diaorg pun 1st time dtg Malaysia..tp kitaorg tgk kejap je sebb x dengar pun sepatah haram apa yang diaorg ckp..apa yang penting nama Lee Kwang Soo memang bergema dlm Paradigm Mall ni..
so we all g makan di Italian yg di sponsor oleh Faiz (berjalan ngan faiz ni duit aku x laku lah...) di sambil-sambil itu aku pujuk farah untuk joint aku ngan faiz g tgk konsert..memula dia serba salah..namun kuasa memujuk ku berjaya mencairkan hati farah sambil disokong dengan tiket sponsor oleh abangnye, dia pun setuju join kitaorg..yeeehaaa....
Makan-makan di Italianese
Makan-makan di Italianese
sepantas kilat aku check online utk beli tiket tp jualan ticketing dah closed..so check mana ada jual direct tiket ada nama speedy video..terus laju kitaorg g beli tiket sebelum farah bertukar fikiran..
so our next destination is Stadium negara for the Race Start!!