Cari Blog Ini

Ahad, 14 Disember 2014

RUNNING MAN SHOW RACE START SEASON 2 - PART 3

Me & Sis Rina with Haha ~Super DAEBAK!!
Setelah hantar abg long balik UM kitaorg terus bergegas ke Stadium Negara sebab kitaorg kena sampai sebelum jam 4.30pm..ni pun dah jam 3.45pm..so laju je faiz bawa menggunakan google map..nasib baik stadium negara ni bukan kat area Bukit Jalil..kalau tak confirm ramai gila..
Tengah mencari-cari parking, pihak produksi dah call Tanya kitaorg kat mana n minta kitaorg cepat sebab nak beri taklimat.Lastly dapat gak parking walaupun kena bayar RM20..(lg sekali duit ku x laku.. :p) Sampai kat sana aku suruh faiz g n faiz suruh aku g..hahaha...padahal dalam keta dia dah excited nak partner ngan Jin Hyo . siap planning apa nak wat..pastu suruh aku yg g..hihihi...last2 aku pun setuju sebab nak cepat tapi berdebar-debar jugak apa lah aksi yg kena buat. So Kitaorg dikumpul kan di satu area di belakang stage. Tapi xde maknaya dpat jumpa runningman punya cast kat belakang stage. kat blakang stage ni siap ada khemah kecik utk artis2 diaorg bersiap.
Dalam gelap kat belakang stage tu, nampak lah ada beberapa org turun dr khemah atas nak menuju ke bawah..ramai juga yg escort..dr susuk tubuh kitaorg nampak kwangsoo & Joong Kok yg turun.Kwang Soo yg perasan kitaorg at the back stage tu dia lambai kat kitaorg..dia ckp ngan pegawai yg iringi dia, might be nak g area kitaorg kot..tp x dibenarkan..dr jauh dia jerit sambil tunduk hormat kat we all..ntah apa yg dia jerit..kitaorg pun sorak je lah..hahaha...
Souvenir yang diberikan..

Lepas tu ada taklimat dari pegawai Astro & pegawai dr SBS Entertaiment. Dia terangkan game kitaorg yg kena pilih. so game terbahagi kepada 3 segment. Aku choose game yg pertama bersama Haha.I wish i nak dengan Joong Kook tp dia tak benarkan sebabnya game joong kok alihkan kuaci guna chopstick.Jin Hyo diaorg bg partner dengan lelaki..Suk Jin Baling Ceper, Kwang Soo tiup bola, peluk untuk letupkan, Haha sepak bulu tangkis. Haha pun ok lah..hehehe..Tapi yang bagus nya produksi ni bila dia nampak ada beberpa peserta Muslim especially bertudung dia siap tanya aktiviti yang akak we all buat nanti akan menjadi isu tak if wartawan amik gambar or ulasan..might be diaorg xnak jadi isu besar and xnak ni lah 1st and last Team Running Man datang Malaysia.
So bila turn naik stage memang agak berdebar gak..Artis korea kot..serius excited..Bila di arah naik stage, kitaorg terus menuju ke artist yg dah di pilih..Bila Haha nampak aku menuju kat dia,dia terus tanya." Are you partner with me?" yes, i partner with you.." owhh, come here..whats your name?" "Alynn" "owhh..alynn..nice meeting u.." si Kwangsoo sebelah aku ni pun tersenyum2 n dia pun hulur tangan kat aku untuk salam..haha sempat tanya aku pandai tak wat ni.aku cuma ckp aku x pernah wat tp boleh try. haha pesan " nevermind alin. u just try.at least do 1 or 2 should be ok. dont stress, just have fun with us"sambil hulur benda tu kat aku utk try sekali dua..masa training ok..dpt gak sekali dua..bila betul2 xdpt lansung..lalallaa...so haha berjaya settledkan task tu..after tu kitaorg dpt amik pic dgn artis yg kitaorg ada je..syg phone xleh bawa..kalau tak bleh gak selfie..Haha bagi 1 cap Garfield siap tandatangan dia untuk aku n sis Rina.
Kwang Soo & Suk Jin ~Trouble Maker
videoLepas game tu kitaorg pun kuar dr situ pergi ke depan stage utk tgk show seterusnya..lepas abis semua games, diaorg ada nyanyi2 lagi..memang happening!! Kwang Soo very entertaining and energetic mcm Faizal Tahir wat show..dari main stage dia lari naik tangga pergi dekat peminat yg dok kat atas..terkejar2 pakcik2 rela mengejar si Kwang Soo zirafah kaki panjang..kawan2 dia kat stage dok panggil2 dia suruh turun bawah..paling best show Suk Jin & Kwang Soo nyanyi lagu Trouble Maker..Kwang Soo jd Kwang Jaa mcm biasa lah..dgn baju blouse pink seksi mengoda suk jin..diaorg semua ni nyanyi best2 gak..suara Suk Jin boleh tahan..Joong Kok memang penyanyi.. so x heran suara dia lemak merdu..Yang Haha ni pun memang superb..Dia bawa lagu2 reggae dia dgn skull. Memang serius happening and rasa dia boleh dpt anugerah persembahan terbaik lah if ada.
Konsert abis dalam pkul 9 mlm.. Kitaorg terus blk JB sebab tak nak bertembung dengan peminat2 bola sepak yang tgh berkampung kat Stadium Bukit Jalil..

Overall Running Man Race Start Season 2 memang best gilerrrr...








Catat Ulasan