Cari Blog Ini

Isnin, 27 Ogos 2012

Trip to Korea Part 1


10hb - 16hb Jun 2012 it's was my trip to South Korea.. Its really awesome..so i want to share my experience about my trip to Korea..walaupun ni dah akhir bulan 8 almost 2month over my trip rasanya xpeduli..tetap nak share juga..
10hb jun tu actually aku ada class..ada 3class yang aku perlu attend..tp aku plan nak g 1st class je..sebb lagi 2 class memang tak sempat nak pergi sebab aku nak kena ke Kuala Lumpur LCCT. Tp after fikir kelam kabut sebab bas aku ke KL pukul 11pagi, aku juz g ke UiTM antar assignment n terus chow balik umah untuk siap-siap and double check apa yang patut.iya r..aku bukan g jalan dekat2..tertinggal barang leh patah balik g amik..lagi-lagi 1st time nak travel jauh..serius excited..South Korea tu..memang antara negara yang dalam listing aku nak pergi..
Cerita mengenai perancangan trip aku ni, aku n Shikin dah plan sejak akhir Disember 2011. Tiket kami beli pada akhir bulan januari 2012 sewaktu promotion Air Asia.Tiket pergi balik termasuk insurans adalah RM800 seorang..sangat murah kan...kami pergi bertiga.aku bawa adik angkat aku sebagai bodyguard kitaorg..at least adalah sorang lelaki..
Back to the trip, pkul 10 pagi my platonic besty, Mr. Zulkiflee & Fadh datang umah aku untuk menghantar aku ke Larkin bus station..belum apa-apa aku dah kena bahan sebab beg aku yang sgt besar..perempuan..biasalah..macam-macam nak bawa..selagi muat..nasib baik musim bunga xdelah banyak sangat nak bawa baju..tp beg ni bukan baju yang banyak..tp full with foods..hahhaaa
After having breakfast, aku pun terus bergerak ke Larkin sambil menunggu Faiz.Zul & Fadh temankan kitaorg sampai naik bas..wahh...begitu sayangnya diaorg kat aku n faiz..tepat pukul 11 our journey to KL was began..
Sampai KL lebih kurang pukul 4 ptg..n the worst part sampai2 je kl aku punya sneakers boleh pulak kopak..adeh..so cousin aku amik ni Terminal Bersepadu Selatan.thanks to udin coz selalu sudi membantu aku untuk g mana2 kat kl ni..so udin bawa aku g beli kasut n trus g makan2..lepas 2 singgah kat umah dia kejap..oleh sebb pakcik n makcik aku g umrah aku xlama lah singgah kat umah tu..so dalam 7.30pm aku pun bergerak kluar dr umah pakcik ku di Pandan Mewah menuju ke LCCT..
Perjalanan yang hampir 1jam..nasib baik jalan menuju ke LCCT tak jam cuma jln blk ke KL je jam sebab ada kat sepang ada Grand Prix. Sampai je di LCCT kami menunggu Syikin, and having our dinner together..pkul 9.30 terus check in luggage..and jam 10.00 we all trus ke boarding area..dalam kelam kabut sempat lagi terfikir sapa menang Mentor..Malam ni final pulak tu..hopefully Faizal Tahir yang menang..hehehe..nak on facebook bateri dah low sgt-sgt..xpe lah..nanti samai korea check lah..
tepat jam 11mlm our flight was departure from Malaysia to Incheon, South Korea..Bye Malaysia..we will miss you..oleh kerana dah lewat malam, dlm flight tu kitaorg banyak menghabiskan masa dengan tidur..enam jam perjalanan..so tired but exited..


**will be continued**


Catat Ulasan