Cari Blog Ini

Khamis, 29 November 2012

TRIP KOREA ~ EWHA WOMANS UNIVERSITY


Class kan kedai Coffee dia..
tp xsempat nak singgah
After sampai ke Shinchon Hostel, we all tak dapat check in terus sebab bilik still belum siap..biasalah hostel procedure check in pkul 2.tapi kitaorg minta awal sikit dalam pukul 12.So samir bgtau dia try their best nak bagi we all bilik awal if ada.So dia bawa we all familiarization that area..Kitchen, business center, tempat tgk tv..yang paling best bila kitaorg tanya pasal nak masak sendri bleh tak dia orang allowed and concern about halal food.so mmg terasa selamat kat situ..

Ewha Woman Universiti

Sambil menanti jam 12.00 kitaorg tanya samir mana tempat yg menarik bleh pergi. Bila tengok kat subway map kitaorg mcm nak g Gyeongbokgung Palace sebab macam dekat kan..tapi samir bgtau better we all jalan2 dekat-dekat area ni je..sebab ada ewha women universiti and along the street banyak kedai2 kosmetik, baju, kasut and byk r..so kitaorg decide jalan dekat2 area ni je..
The Face shop Korea

Tour guard yang sentiasa berada
 di mana-mana









Dapat masuk Universiti Korea..
(Berangan jerrr...)
Aku memang teruja sgt bila nampak the face shop kat sini..alaaa..nama pun product korea.. memang lah mudah cari.. yang best nya harga dia kat sini sangt2 berbeza ngan Malaysia.hampir semua harga kurang 50% dari malaysia..Aku memang pengguna product ni so memang planning nak borong n wat stock..hehhee...masker, bb cream, moisturizer acai berry, eyeliner, compact powder, wahhhh...byk nyer planning nak beli ni... hehhehe.. tp takdelah beli skrg, before blk nnti baru beli sebab kedai ni dekat je ngan hostel..

Bercinta nak g kelas macam ni
Mula-mula jalan macam bodoh sikit r..main jalan je..semput gak sebab jalan dia kat sini berbukit-bukit..bukan rata je macam kat malaysia. tp jangan tak sangka ada golongan peniaga yang tahu ckp melayu sikit-sikit..bila nampak kitaorg diaorg siap tanya malaysia or indonesia?bila ckp malaysia terus ckp Apa khabar..hehehee..tp slanga lain r..jalan yg main jalan je terjumpalah dengan gadis yang berbaju serba merah ni..rupa-rupanya gadis merah ni adalah sukarelawan tourism bagi membantu pelancong-pelancong terutama backpackers macam kitaorang ni..So dia bagi peta n advice kitaorg jalan-jaln nearby sebab banyak kedai-kedai kosmetik, baju n kitaorg juga boleh visit Ewha women universiti yanmg merupakan salah satu universiti yang unik di dunia.

Bergambar berlatarbelakangkan 
bilik Guru diaorg..
(Agaknya lah)
So first destinasi kitaorang g lah universiti Ewha ni..Mak aiii..jalan nak ke universiti memang lah agak 'bercinta' jauh tapi sgt cantik.kenderaan tidak dibenarkan dibawa disitu kecuali basikal..memang jauh n student ramai berlari-lari..kitaorg pun teruja nak berlari2..akibatnya keychain kat beg yg di sewa oleh En Panjang tercicir.. hukhukhuk... terpaksa lah mencari pengganti mr naruto dia ni..haishhh...
Tengah berkira2 betul ke nak 
jalan sampai sana??
Sekitar universiti ni sangat-sangat lah bersih n udara yang cukup nyaman..permandangan dia tak payah cakaplah memang MasyaAllah..cantik sangat..kitaorang memang agak teruja melihat permandangan yang sangat cantik n tenang.no wonder lah universiti ni merupakan salah satu universiti yang unik di dunia. Bangunan yang unik, tumbuhan hijau yang memang tenang lah.

Konon2 nak antar untuk 
salam perantauan

Photographer tgh setting 
nak amik pix
Amik angin selepas panjat
 tangga kat Universiti ni..semputtt
Mampu??

Museum 
Its so scary.Dlm museum



Disamping tu universiti ni pun ada museum diorg sendiri. Tapi pameran dia mcm a little bit scary jugalah..barang-barang pameran kat sini berkisarkan ibu-ibu mengandung. Arca yang ada pun mengambarkan keadaan ibu mengandung, embrio bayi semua ada. ingat nak amik gambar, tapi tak dapat..rasa dapat amik sekeping tp ditegur oleh pihak pengurusan yang mengatakan no pic allowed untuk dlm museum ni..hmm..tp tulah kitaorg kan memang degil gak..amik jugalah sekeping pic gambar kat depan tangga ni..hmmm..scarykan arca ni..seram gak lah nak amik pix ni..mcm ada roh tersendiri..hehehehee....
Lepas tu kitaorg pusing-pusing lagi, singgah g minum starbuck sebab yang tu je yg mcm yakin halal..after dah pusing and penat kitaorg lepak kat kedai kasut..tu yang terjumpa kedai kasut yg teramat besar ni..lebih kurang dah dekat 12noon kitaorg gerak blk hostel sebab dah mcm penat n rasa macam dah tak tahan nak mandi je..sampai je kat hostel, kitaorg dah dibenarkan msk bilik.. Alhamdulillah..dapat charge handphone.. so dapatlah rehat2 sebentar didalam bilik, refresh badan sebelum memulakan perjalanan yg awesome.. Macam tak caya dah sampai korea lah...sibuk aku cari running man..lalalala..the best part diaorg tak tau...

berehat di sisi kasut gergasi

Our stocks makanan untuk seminggu..
(macam nak dok sebulan)

Catat Ulasan