Cari Blog Ini

Selasa, 11 Januari 2011

Public Holiday

Today is Public Holiday di Johor sempena hari Hol.Hari Hol mean hari memperingati hari kemangkatan sultan Johor yg lalu iaitu Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail tahun lalu.hmm..mcm baru je..i still remember byk ceta pasal & spekulasi mengenai kemangkatan almarhum.but dont want to touch about that..apa yg i still remember pada tarikh yg sama kitaorg yg keje kat hotel ni perasan traffic udara agak sibuk.byk helikopter mendarat kat Polis depoh..time tu dh dgr dh ceta mcm2..tp still blum ada pengumuman rasmi. pas2 time blk kerja pun area Puteri specialist tu jln ditutup..time tu dah dgr ceta almarhum tgh gering.n mlm tu pengumuman rasmi kemangkatan di umumkan..masa tu mmg xrasa sgt sedih tp more concentrate esk keje ke tak & nak cari tudung putih(my mum very strict about this.No tudung putih or xpakai songkok ada line putih, jgn harap bleh kuar umah)
Tp bila diumumkan pusara baginda bleh dilawat org ramai, aku pun amik chance ni.Aku g after fews day but still ramai yg melawat pusara almarhum.masa aku melangkah msk kawasan pusara di Raja, tetiba ada rasa sebak.tetiba je..
Walaupun ramai yg ceta negative side about Almarhum tp in person almarhum seorang prihatin n suka berseloroh..dia sanggup beli nasi ambang kat uda ni time bulan puasa 2years ago.terkejut brother2 yg jual nasi ambang tu tetiba sultan yg dtg sendiri beli.yg lain2 tu xperlulah ceta kat sini.

Al Fatihah..

**Minta maaf sekiranya ada gelaran atau apa2 dlm artikel ni xikut protokol. **
Catat Ulasan