Cari Blog Ini

Jumaat, 8 Februari 2013

KENANGAN PKSN 2001

Dari tadi siang aku tiba-tiba teringat kenangan waktu aku joint Program Khidmat Sosial Negara 2001 (PKSN 2001) dari 3hb - 27hb Februari 2001 anjuran Jabatan Belia Sukan Negeri Johor. Time ni belum ada PLKN lagi..PKSN ni perintis bagi program PLKN..cuma PKSN sebulan je...tak delah sempat nak pegang M16 ke apa ke..tp kitaorg dapatlah masuk kem askar..dengar lagu kereta biru..taksilap lah..klau tanya aku skrg lagu tu aku pun mmg tak ingat lah..Aku g ngan cousin aku..tp cousin aku lelaki lah..yg tak best nya urusetia terlalu menjaga aku..sebb mak aku org jabatan juga...tu yg tak best sgt..hehehe..tp aku layan je lah..wat je mcm biasakan..mak aku pun bukan pegawai besar pun..yg penting jaga nama baik dia n wat the best..
Time nilah aku kenal ngan kwn rapat aku yg lelaki yang paling sengal di alam maya ni si erwan atau lebih top dgn nama Lempeng..(wei, ko kat mana??rindu sey nak lepak2..lama ko tak update aku pasal awek2 ko tu) Apai, Jeff, lyn, ida, fila, jelmol, wan aircond, imam,hisham, ejai (rindu beb kat ko..lepas kawin ngan ikin ko trus senyap..tiba2 teringat yg kita berlakon konon2 ada skandal sebb ko nak lari ngan si ana..hahaha..siap main suap2 air, tukar cincin...nak selamatkan member punya pasal, aku sanggup beb..) ogy, fidah (yg garang tp cair ngan aku bila aku urut ko kan..heheh) miza, tini, eju (hopefully aku takkan jumpa ko lagi selagi ko tak berubah dari menyusahkan kawan2 dan berhentilah dari menipu kawan2. tak di nafikan ko kawan yang bagus, tp disebb kan perangai ko tu memang memalukan kita semua..sorry to say friend..memang aku frust ngan perangai ko yg tak berubah2 walaupun dah byk kali kantoi) ermm..ramai lagi lah tak ingat lah nak sebut sorang2..
yang the best team fasilitator yg di ketuai abang ajak, abg azhar, abg wan, kak hajar..abang ajak siap ajar kitaorg lagu perpisahan versi lain..dia bgtau lagu ni diaorg cipta masa kat kem samudera..


Selamat tinggal, wahai teman semua,
semoga kita berjumpa lagi di suatu masa
jangan dilupakan peristiwa semalam
jadikan lah kenangan yang tak di lupakan
termetri sudah, persahabatan,
diantara kita..
bersatu teguh, bercerai roboh,
ingatlah kata2 ini bersatulah..

memang awesome..
guyssss.......... rindulah kat korng2 semua...
mana korang2 semua menghilang...jom kita jumpa ramai2...
Catat Ulasan